„Lasagna cu carne de vită și piure” este o variantă inedită în care foile de paste sunt înlocuite cu straturi de piure de cartofi, pentru un preparat cremos și sățios, perfect pentru mesele de familie.
Curățăm și tăiem cartofii și îi punem la fiert în apă cu sare
Între timp, tăiem ceapa și o punem în tigaie cu o linguriță de ulei și o lăsăm să se călească în jur de 1-2 minute
Tăiem morcovii și ardeii și îi punem în tigaie peste ceapă
Adăugăm și apă cât să cuprindă și lăsăm pe foc în jur de 10 minute-15 minute
Adăugăm și carnea tocată peste compoziție, sosul de roșii, pătrunjelul și condimentele
Amestecăm și mai lăsăm pe foc până carnea este gata
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și între timp ne ocupăm de piure
După ce s-au fiert cartofii, adăgăm sare, delicat, laptele și margarina și amestecăm
Într-o tavă unsă cu unt, adăugăm un strat cu jumătate din compoziția de piure
Punem apoi peste stratul de cartofi, toată compoziția de carne și unifromizăm
Adăugăm apoi încă un strat cu restul de piure rămăs
Dăm cașcavalul pe răzătoare și presărăm tot peste compoziție ca un ultim strat
Punem tava la cuptor pentru 30-40 minute la 180 de grade iar apoi este gata de servit!
Important! Numărul de calorii poate varia în funcție de cantitatea folosită , de produsele înlocuite sau extra ad