Curățăm merele, le tăiem cubulețe mici, le punem într-un bol și adăugăm zahărul pudră și 5 grame de scorțișoară
Amestecăm compoziția și o lăsăm deoparte
Într-un alt bol, adăugăm făina, laptele și zahărul și amestecăm
Adăugăm apoi și esența de vanilie, ouălele, scorțișoara, praful de copt și untul și amestecăm din nou
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade
Într-o tavă cu hârtie de copt, adăugăm jumătate din compoziția de aluat, apoi adăugăm merele și amestecăm puțin
Adăugăm apoi cealaltă jumătate de compoziție de aluat și presărăm cu restul de scorțișoară rămasă
Punem apoi tava la cuptor timp de aproximativ 1 oră, sau până este gata
Verificăm din când în când cu o scobitoare dacă se lipește sau nu aluatul pe ea. Dacă nu se lipește, înseamnă că este gata și putem opri cuptorul