Ardei copți în sos de roșii și smântână – un preparat reconfortant, în care ardeii fragezi și rumeniți la cuptor se combină cu ceapă călită, sos de roșii bine condimentat și smântână lichidă. Totul este desăvârșit cu pătrunjel proaspăt pentru o notă de prospețime. Perfect pentru orice ocazie!
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade cu ventilație
Spălăm și curățăm ardeii și îi tăiem în jumătate
Așezăm ardeii într-o tavă cu hârtie de copt și unsă cu unt și îi punem la cuptor timp de aproximativ 30 de minute
Când sunt gata, îi scoatem din cuptor și îi lăsăm puțin să se racească iar între timp putem tăia ceapa
După ce s-au răcit ardeii, îi curățăm de pieliță și îi tăiem fășii subțiri sau cubulețe, după preferințe
Într-o tigaie călim ceapa cu puțin ulei și apoi adăgăum puțină apă și sare
Când apa a scăzut, adăugăm ardeii și sosul de roșii și condimentăm cu sare și piper
Mai punem puțină apă și lăsăm la foc mic în jur de 10-15 minute, până când a scăzut apa
Adăugăm încet smânâna lichidă și pătrunjelul proaspăt tăiat și mai lăsăm 5 minute pe foc mic
Amestecăm din când în când și apoi este gata de servit!
Important! Numărul de calorii poate varia în funcție de cantitatea folosită , de produsele înlocuite sau extra adăugate!