
Ardei copți cu smântână
Descriere
Ardei copți în sos de roșii și smântână – un preparat reconfortant, în care ardeii fragezi și rumeniți la cuptor se combină cu ceapă călită, sos de roșii bine condimentat și smântână lichidă. Totul este desăvârșit cu pătrunjel proaspăt pentru o notă de prospețime. Perfect pentru orice ocazie!
Listă de ingrediente
Metoda de preparare
-
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade cu ventilație
-
Spălăm și curățăm ardeii și îi tăiem în jumătate
-
Așezăm ardeii într-o tavă cu hârtie de copt și unsă cu unt și îi punem la cuptor timp de aproximativ 30 de minute
-
Când sunt gata, îi scoatem din cuptor și îi lăsăm puțin să se racească iar între timp putem tăia ceapa
-
După ce s-au răcit ardeii, îi curățăm de pieliță și îi tăiem fășii subțiri sau cubulețe, după preferințe
-
Într-o tigaie călim ceapa cu puțin ulei și apoi adăgăum puțină apă și sare
-
Când apa a scăzut, adăugăm ardeii și sosul de roșii și condimentăm cu sare și piper
-
Mai punem puțină apă și lăsăm la foc mic în jur de 10-15 minute, până când a scăzut apa
-
Adăugăm încet smânâna lichidă și pătrunjelul proaspăt tăiat și mai lăsăm 5 minute pe foc mic
-
Amestecăm din când în când și apoi este gata de servit!
Note
Important! Numărul de calorii poate varia în funcție de cantitatea folosită , de produsele înlocuite sau extra adăugate!