
Chec cu mere și scorțișoară
Listă de ingrediente
Metoda de preparare
-
Curățăm merele, le tăiem cubulețe mici, le punem într-un bol și adăugăm zahărul pudră și 5 grame de scorțișoară
-
Amestecăm compoziția și o lăsăm deoparte
-
Într-un alt bol, adăugăm făina, laptele și zahărul și amestecăm
-
Adăugăm apoi și esența de vanilie, ouălele, scorțișoara, praful de copt și untul și amestecăm din nou
-
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade
-
Într-o tavă cu hârtie de copt, adăugăm jumătate din compoziția de aluat, apoi adăugăm merele și amestecăm puțin
-
Adăugăm apoi cealaltă jumătate de compoziție de aluat și presărăm cu restul de scorțișoară rămasă
-
Punem apoi tava la cuptor timp de aproximativ 1 oră, sau până este gata
-
Verificăm din când în când cu o scobitoare dacă se lipește sau nu aluatul pe ea. Dacă nu se lipește, înseamnă că este gata și putem opri cuptorul
-
Lăsăm câteva minute să se răcească apoi este gata de servit!